Ut på äventyr i terrängen

Att planera familjeaktiviteter kan vara hur roligt som helst, speciellt om ni alla låter era sinnen vara vidöppna och inte fastnar i klassiska sysselsättningar som lekland och bakning (som såklart också är roliga). Men vad händer om ni tänker utanför den vanliga boxen, om ni gör en mindmap över alla tokiga idéer ni får? Hur kommer nästa familjeaktivitet se ut då?

En pickup tar er dit ni vill

Om du läser det här inlägget och tycker att en mindmap låter roligt, men att du ändå känner att det skulle bli svårt att komma på någon tokig aktivitet, så kommer här ett förslag bara för dig. Varför inte köpa en begagnad pickup och ge er ut på äventyr i skog och mark? Gör upp en plan för att hitta spännande platser, och med hjälp av bilen inte låta lite oländig terräng stoppa er. Se utmaningar som möjligheter, och planera in några stopp på vägen som kommer vara spännande för både vuxna och barn. Vilka upplevelser ni får beror till viss del på var ni bor och vad som finns i er relativa närhet. Men har ni skog och mark inte alltför långt bort kan ni hitta många äventyr. Bestäm er för att lära er lite mer om överlevnad i skogen, och åk ut för att testa något av det ni lär er (givetvis under säkra former), eller kanske besöka fornlämningar, hällristningar eller något liknande? Med en pickup tar ni er lätt fram även i mer kuperad terräng, vilket breddar möjligheterna till att upptäcka nya platser och hitta många äventyr. Och får inte alla sina önskningar tillgodosedda på den ena utflykten, kan ni lätt se till att det blir av på nästa utfärd.

Med en mindmap som utgångspunkt kan ni spara alla era härliga idéer för att fortsätta komma iväg på spännande aktiviteter, och det blir också en bra plats att samla nya idéer på. Låt pappret sitta uppe där alla kan se det, då ökar chanserna för både spännande samtal om framtida äventyr och att nya idéer skapas. Låt kreativiteten flöda – upptäck nya sätt att ha roligt med hela familjen!