Ovanliga tips för att få vardagen att gå ihop

Som småbarnsförälder får du säkerligen otaliga tips om hur ni kan få vardagen att gå ihop mycket enklare. Sanningen är att små barn alltid är oförutsägbara och dagarna ser sällan likadana ut. Att ”ta en lång dusch för att få mer egentid” är sällan möjligt och att ”städa medan barnen sover” har du säkerligen redan på schemat.

Vi har tagit fram tips som gör vardagen enklare – på riktigt!

Bästa (och mest unika) tipsen för ett välfungerande familjeliv

Att vara förälder och få tid för sig själv är lika svårt som att hitta en nål i en höstack, men genom att vara förberedd på många saker kan du ha snabba lösningar när det är kris. Vill du hitta en utbildad och bra VVS rörmokare i Täby? Vill du ha mer tid på morgonen? Vi har lösningen!

1. Kontaktuppgifter till hantverkare

Vad händer när diskmaskinen går sönder, tvättmaskinen slutar fungera eller det är stopp i avloppet? Sådana här problem kan skapa en himla oreda om du inte får hjälp snabbt. Se därför till att du alltid har kontaktuppgifter till en bra hantverkare nära tillhands. På så sätt slipper du stå handfallen där diskmaskinen läcker eller tvättmaskinen svämmar över. Sök på sökorden bra vvs rörmokare i täby? eller i området där du bor.

2. Beställ hem mat när det krisar

Du varken vill, kan, hinner eller orkar handla efter förskolan. Att beställa hem mat gör att du får mer familjetid över. Här kan du välja om du vill plocka dina kassar själv eller om du vill välja färdiga alternativ med färdiga recept.

3. Ställ klockan tidigare

Visst är det bra med utsövda barn, men en stressig morgon gynnar inte någon. Se därför till att ni går upp lite tidigare än vanligt på morgonen. 15 minuters skillnad gör ingenting för sömnen, men har stor betydelse för att hinna med frukost, kläder och packning av ryggsäck.