Få mer pengar över till barnbarnen

Har du barnbarn som du älskar att spendera tid med? Då är både du och barnbarnen lyckligt lottade. Att få den där ensamtiden tillsammans med en mor- eller farförälder är mycket speciellt och lägger upp grunden för hur nära relation ni kommer att ha. Mor- och farföräldrar är inte bara utmärkta kompisar som bjuder på gofika, säger att man får ta en kaka till eller tillåter slarv med tandborstningen när man sover över. De är även perfekta familjemedlemmar att göra utflykter med.

Som mor- och farförälder vill man kunna ge sitt barnbarn det absolut bästa. Kanske vill man kunna åka på resor tillsammans, gå på utflykter eller erbjuda trygghet och säkerhet. Tyvärr är det många som inte har möjlighet att göra så mycket med sina barnbarn som man faktiskt skulle önska, av den enkla anledning att pensionen inte räcker till. Idag är det inte ovanligt att pensionärer lever på mycket låga belopp som ska räcka till både hyra, mat, el och andra kostnader. Vi tycker att det är en självklarhet för mor- och farföräldrar att kunna spendera mer tid tillsammans med sina barnbarn och har därför satt upp en lista med tips och knep!

Äventyr med barnbarnen – så får du pengarna att räcka

1. Använd dig av rabattsidor på nätet

Rabattkoder och erbjudanden har länge varit ett sätt för människor att kunna ta del av det roliga, utan att behöva betala för mycket. Genom att registrera dig på en hemsida som är specifikt framtagen för pensionärsrabatter kan du få ut det mesta av din ekonomi. Här hittar du t.ex. rabatt på hotellnätter för dig och ditt barnbarn eller varför inte rabatter på restauranger eller bilbarnstolar.

2. Gör aktiviteter som inte kostar

Det kostar sällan någonting att ha roligt tillsammans, förutsatt att man inte vill göra en kostsam aktivitet. Planera en heldag på stranden eller i naturen tillsammans med ditt barnbarn eller bege er ut i snön och bygg snögubbar som liknar er båda. Med er har ni varm choklad, goda smörgåsar och kanske några nybakade bullar. Det, om något, ger minnen för livet!

3. Gör en barnbarnsbudget

Genom att skapa en budget för äventyr med ditt barnbarn blir det lättare att spara undan och lättare att hitta på saker som kostar. Du behöver inte lägga undan speciellt mycket, utan det räcker med en 20-50 kronor i månaden. Visserligen kommer ni kanske inte kunna göra aktiviteter varje månad med det beloppet, men på tre månader kan du ha fått ihop 150 kronor. 150 kronor kan låta lite, men det räcker till korv med bröd som kan grillas i parken, till chokladbollsbaket, inträde till simhallen, en middag på McDonalds eller varför inte ett museibesök med fika!