Tre snabba maträtter för barnfamiljen

Matlagning är en av alla saker som tar dyrbar tid för en barnfamilj och ibland räcker tiden bara inte till. Men mat måste man ha och en barnfamilj har ett extra stort behov av att familjen får bra mat i magarna. Förutom de tre vanligaste rätterna för barnfamiljer får du tips på ytterligare tre rätter du kan göra för att spara tid i vardagen.

Matlagning – ett nödvändigt ont

Ibland kan det kännas skönt att bara slänga in en fryst pizza i micron eller beställa hem en kebab, men snabbmat kan man inte leva på. En barnfamilj har ett större behov av bra mat då barnen växer och behöver rätt näring för att må bra. Dock har en barnfamilj oftast brist på tid, vilket ställer vissa krav på maten som lagas. De tre vanligaste maträtterna för barnfamiljer brukar vara färdiga köttbullar med pulvermos eller kokt potatis, falukorv med makaroner och spaghetti och köttfärssås. Men det kan lätt bli enformigt och variation kan vara tacksamt, speciellt om rätterna är lika snabba och enkla att tillaga.

Tre rätter för barnfamiljen

Ett vardagligt dilemma för barnfamiljen är att bestämma vad man ska äta till middag varje dag. Att planera och tänka ut olika rätter att äta kan vara både svårt och krävande, varför det ofta blir det gamla vanliga. Men för att slippa tänka så mycket kommer här tre andra förslag på lätta och snabba rätter att laga:

  • Pasta med ost- och skinksås.

Pasta är en favorit för många, men det kan bli enformigt att bara äta spaghetti och köttfärssås. Köp pasta från Barilla och variera med lite olika pastasorter. Det finns oerhört många olika pastasorter förutom spaghetti och makaroner. Servera med en ost- och skinksås som går att slänga ihop på några minuter. Servera med en god sallad för att göra rätten lite mer färggrann.

  • Egna hamburgare.

Nu för tiden finns det färdig hamburgerfärs att köpa i affären. Det är ett mycket bättre och nyttigare alternativ än att köpa frysta hamburgare eller från McDonalds. Stek på hamburgarna och servera med bröd och tillbehör.

  • Kyckling med ris.

Att tillaga kyckling är inte ett dugg svårt. Köp kycklingen färsk så går den snabbt att värma 45 minuter i ugnen medan man hjälper barnen med läxorna. Servera med ris som kan kokas på några minuter.