Så gör du barnrummet mysigt

Det behöver varken vara komplicerat eller kosta massor med pengar att inreda ett mysigt och fint rum till barnet. När du inreder ett rum till ett äldre barn kan det göras tillsammans med barnet utifrån dess egna önskemål och personlighet. Men har du ett mindre barn som inte har några åsikter kan du bestämma allt själv. Att välja att tapetsera rummet är en bra idé om du vill få en trevlig stämning i rummet. Det finns tapeter i olika färger att välja mellan. Gå loss i tapetsortimentet och hitta en tapet som överensstämmer med barnet och resten av inredningen. Du kan antingen tapetsera hela rummet eller göra en fondvägg. Hur du ska göra beror mycket på vilken tapet du helst vill ha och hur rummet ser ut. En mörk tapet gör rummet mindre och vice versa.

När du har valt en tapet väljer du dekorationer som är personliga och som berättar vem som bor i rummet. En bokstavtavla som matchar tapeten tillsammans med en poster på barnets stjärntecken är en gullig och personlig detalj. Ett tips är att du använder tavellister för att enkelt kunna byta ut tavlor och andra detaljer. Att inreda med olika posters med härliga motiv är något som verkligen kan bidra till en mysig stämning och få till en bra helhet.

En mysig hörna i rummet har vuxna och barn glädje av

Att ha en mysig hörna där det finns kuddar, filtar och något mjukt att sitta på är ofta uppskattat av barn. Där kan du och barnet sitta och läsa godnattsaga eller ta en liten tupplur tillsammans. Ett tipitält är något som är populärt hos mindre barn. Ett sådant tält är både snyggt och praktiskt för både vuxna och barn. Du kan använda långa tyger och göra en egen mysig koja.

Inred med utrymme för förändringar och variationer

När du inreder barnrum och andra rum i hemmet är det viktigt att du har en röd tråd så att du får en tilltalande atmosfär. Det kan vara bra att tänka på att barn är föränderliga och för varje år och månad som går kan deras intressen ändras. Därför kan det vara bra att tänka på att välja tapeter, möbler och andra saker som fungerar en längre stund så att du inte behöver göra om rummet totalt en gång per år. Inred rummet på ett sådant sätt att det är enkelt att göra förändringar utan att behöva riva ut allt.