Bästa poddarna för föräldrar

Det är en smärre underdrift att säga att föräldraskap är både överväldigande, tufft och fantastiskt. Hur mycket du än förbereder dig för att dela resten av ditt liv med ett barn så kommer det vara en oerhörd förändring. Med hjälp av olika poddar kommer du hitta både ett andningshål och källor till mer kunskap kring ditt barn.

Ladda batterierna med poddar

Hur mycket du än älskar att vara förälder så är det onekligen påfrestande och tar mycket kraft och energi. Då blir det väldigt viktigt att du hittar tillfällen till återhämtning så att du kan komma tillbaka som en gladare och lugnare mamma eller pappa. Försök hjälpa varandra som föräldrar och ge varandra ensamtid, eller se om familj eller vänner kan ställa upp som barnvakter ibland. Är du ensamstående och helt utan hjälp blir kvällarna när ditt barn somnat extra värdefulla, så ta hand om den tiden. Ett sätt att ladda batterierna kan vara att göra något som handlar om något helt annat än föräldraskap, till exempel sätta lurarna i öronen och lyssna på olika poddar. Antingen hemma i soffan, på promenad eller när du påtar i trädgården.

Att släppa tankarna och fokusera på något helt annat än ditt barn kan vara väldigt skönt, oavsett hur mycket du älskar henne eller honom. Dyk ner i spännande poddar om vetenskap så hittar du garanterat något som kommer fånga ditt intresse för en stund. Känner du att du behöver en stund själv men ändå kan tänka dig att vara mentalt kvar i föräldrabubblan, finns poddar om barnpsykologi, föräldraskap och liknande. De kan hjälpa dig med olika frågor och känslor du kan ha kring ditt barn eller ditt föräldraskap, och kan därför ändå hjälpa dig känna mer lugn och trygghet. Just poddar är ett perfekt sätt för återhämtning eftersom du kan lyssna i så många olika situationer – huvudsaken är att du känner att du kan koppla av en stund.