Fixa bästa barnkalaset

Många barn älskar att fira sin födelsedag genom att bjuda in kompisarna till ett kalas. Att på kalaset bjuda på en festlig tårta är en lycka för födelsedagsbarnet. Om ditt barn älskar Harry Potter finns det väldigt fina Harry Potter-tårtor att beställa online. Tårtorna går att beställa i olika utföranden och färger. En sådan tårta kommer ge extra magi till kalaset. Om du beställer mer än en tårta kan du ta andra smaker på den. Tänk på att beställa din tårta i tid.

Planera kalaset väl

För att få ett riktigt bra barnkalas är det viktigt att planera allt innan. Att ha ett tema på kalaset är en bra idé som exempelvis Harry Potter. När du ska planera kalaset ska du fundera över hur stort kalaset ska vara. Det behöver inte vara jättemånga barn för att kalaset ska bli lyckat. En riktlinje kan vara att så många år som barnet fyller så många kompisar får barnet bjuda. Innan kalaset är det bra att förbereda så mycket som möjligt. När alla gäster anlänt kommer det förmodligen att vara fullt ös. Att ha kalaset ungefär två timmar är rimligt och lagom.

Dekorationer

Om kalaset ska ha ett speciellt tema är det enkelt med dekorationer. Köp eller fixa egna dekorationer som går i linje med temat. Det behövs inte jättemycket dekorationer för att det ska bli bra. Serpentiner, girlanger och ballonger kommer du långt med. Om du vill kan en duk, tallrikar och muggar vara i enlighet med temat. Men det är inget måste. Om du vill hålla nere kostnaderna kan du strunta i det. Det finna en massa saker som går att fixa själv med saker som finns hemma.

Kalasmat

Förutom tårta kan du servera någon enklare mat som pizzabitar, korv med bröd eller plockmat som faller barn i smaken. Maten kan du också göra och servera enligt temat. Alla barn gillar inte tårta så det kan vara en bra idé att ha ett alternativ som småkakor eller bullar.

Fiskedamm eller skattjakt

Att ha antingen skattjakt eller fiskedamm på kalaset är ett givet inslag. Alla barn längtar efter den där godispåsen. Det går även göra andra aktiviteter som en hinderbana för att barnen ska få varsin godispåse. Det är bara fantasin som sätter gränser. Det är roligt om innehållet matchar temat. Exempelvis om det är pirattema kanske det finns guldpengar i. Det är också uppskattat att få en liten present i påsen men det är inget måste. Små tatueringar, sopbubblor, studsbollar eller liknande är bra småpresenter.