Bästa sofforna för barnfamiljen

Att få barn är ett helt äventyr i sig, och med barnet kommer många nya rutiner och även gamla vanor som får ändras och anpassas till den nya familjesituationen. De flesta som har barn känner nog igen sig i att vardagsrumssoffan är en möbel som plötsligt framstår som ett bekymmer.

Tyg eller skinn, det är frågan

Att ha bebisar och småbarn i hemmet innebär att föräldrar börjar se sitt hem och sina möbler med lite nya ögon. Bordskanter är plötsligt vassa, stolar för höga, spisen alldeles för tillgänglig, mattorna alldeles för ömtåliga, och vardagsrumssoffan – ja, är den i tyg kan det helt enkelt innebära en smärre katastrof. Det finns en överhängande risk att saker i alla möjliga färger, konsistenser och med olika trevliga eller otrevliga lukter kommer spillas på den, och med spillas menar vi även kastas, kissas, kräkas och lite till. Det bästa tipset som går att ge till nyblivna barnfamiljer är därför att ta sig en rejäl tankeställare kring vilken typ av soffa ni vill ha – för hur skön en tygsoffa än kan vara, så är skinnsoffor ofta det bästa alternativet under ett antal år. Även om de också kan fläckas ner så är de åtminstone lättare att snabbt torka av, medan det spillda ofta hinner tränga ner i både tyg och innerdynor i en tygsoffa. Och tyvärr är det inte alltid som tygsoffornas överdrag är så enkla att ta av och tvätta, vilket trots allt kommer behövas ibland just när det kommer till tyger.

Barnvänlig inredning

Allt eftersom tiden går lär man sig en hel del knep för att skona möbler och inredning under småbarnsåren, men det är ändå inte helt enkelt att ha ett vackert hem och samtidigt låta barnen få ta den plats de vill och behöver. Många föräldrar byter helt enkelt ut viss inredning mot enklare och mer barnvänlig sådan, ända tills barnen växt till sig lite och man så smått kan börja återställa hemmet till dess forna glans igen. Att skaffa en skinnsoffa är en av de detaljerna som kan fungera riktigt bra både under småbarnsåren och efteråt – om ni haft turen med er och lyckats hålla den undan de värsta olyckorna.