Baka med barnen

Att baka tillsammans med barnen kan vara en riktigt mysig aktivitet som oftast resulterar i en trevlig fikastund tillsammans. Om ditt barn har uttryckt en önskan om att baka eller har fått upp ett intresse för bakning är det bra om du uppmuntrar ditt barn. Det behöver inte bli perfekt de första gångerna, utan det viktigaste är att barnen får prova sig fram, att du som förälder är en bra supporter och att ni får en rolig stund tillsammans. Det finns egentligen ingen begränsning på vilka bakverk som lämpar sig för barn. Så länge som vuxna har koll brukar det gå bra. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker du kan baka med barnen.

Tårta

Om ni står inför en högtid eller en födelsedag kan det vara en bra idé att baka en tårta tillsammans. På internet finns det många bra recept på tårtor som är enkla att baka och följa. Om ni vill göra tårtan extra speciell kan ni exempelvis använda er av tårtdekoration som ni kan köpa i butiker som säljer baktillbehör och dylikt. När du bakar en tårta med ditt barn inför ett kalas känner de sig mer involverade.

Sockerkaka

Tårtor görs vanligtvis på bottnar av sockerkaka. Men sockerkaka går utmärkt att baka och äta som den är. Sockerkaka är många gånger en av de första bakverken som barn bakar på egen hand och därför kan det vara en bra idé att låta dina barn börja sitt bakintresse med att baka sockerkaka. Fördelen med just sockerkaka är att den inte kräver särskilt många ingredienser. Sockerkaka är en typisk kaka många bakar när de är suga på något gott men inte har något annat hemma. På internet finns det ett flertal recept på sockerkaka.

Chokladbollar

Ett annat typiskt bakverk som bakas främst av barn men som även äts av vuxna är chokladbollar. En anledning till varför detta bakverk uppskattas att bakas av barn är för att man vid rullningen av bollarna får använda händerna vilket blir rätt kladdigt. Om du vill vara hygienisk kan du använda ett par plasthandskar när ni rullar bollarna. En annan anledning till varför chokladbollar är populärt att baka är för att det går fort. På internet finns det ett flertal recept på chokladbollar.

Muffins

En annan sak som är enkel att baka och god att äta är muffins. Det finns ett flertal varianter på muffins och om ni vill göra dem extra goda ska ni göra cupcakes. Cupcakes består av en muffins som fått glasyr och är utsmyckad med olika sorters toppingar. Till exempel strössel. På internet finns det ett flertal recept på både muffins och cupcakes.